• Portfolio1
  • Portfolio2
  • Portfolio3
  • Portfolio4
  • Portfolio5

Onze referenties

plaatsen (7)

Schulpzand levert duurzame kwaliteit’

Pand: De Witte en Zwarte Oliphant, monument
Plaats: Amsterdam

De Witte en Zwarte Oliphant is een monumentaal appartementencomplex aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Twee panden delen één ingang en zijn onderverdeeld in 18 appartementen.

Dhr. van der Zee woont  twintig jaar in het complex en is sinds anderhalf jaar voorzitter van de VVE.  ‘De offerte van Schulpzand scoorde het beste wat betreft heldere omschrijving van de werkzaamheden en onderbouwing van de kosten. Ook bleek na een interview dat ze over de benodigde expertise beschikten om de klus te klaren.

De mensen van Schulpzand kunnen niet alleen heel goed schilderen, ook de onderliggende herstelwerkzaamheden zijn bij hen in goede handen. Ze leveren duurzame kwaliteit. Daarbij zijn het nette jongens die correct en plezierig met de bewoners omgaan. Geen geluidsoverlast en goede afspraken over bijvoorbeeld het achterlaten van huissleutels.’

Wij waren erg onder de indruk van de buitengewoon professionele wijze waarop zij onder anderen de houten hijsbalk hebben gerestaureerd. Inmiddels hebben we een offerte bij Schulpzand laten opmaken voor restauratiewerkzaamheden aan de gevel en het dak. Deze werkzaamheden zullen nog dit jaar worden uitgevoerd.’

F. van der Zee, voorzitter VVE

‘De kwaliteit van het schilderwerk is voortreffelijk’

Pand: De Vergulde Hoorn, rijksmonument uit 1740
Plaats: Amsterdam

De Vergulde Hoorn in Amsterdam is een bekend monumentaal koopmanshuis uit de 18e eeuw. Inmiddels is het een appartementencomplex, onderverdeeld in zes woningen. Het rijk geornamenteerde pand wordt bekroond door twee naaktfiguren. 

Dhr Roessingh: ‘Schulpzand heeft in 2008 en 2010 delen van het pand onderhouden, voor aankomend jaar is er weer een contract afgesloten. De kwaliteit van het schilderwerk is voortreffelijk. Spiegelglad en mooi afgewerkt. Aan de werkwijze van de medewerkers van Schulpzand kun je zien dat zij veel expertise op het gebied van restauratie in huis hebben. Zij weten wat er wel en niet kan en mag en gebruiken de juiste materialen en technieken.

De werkzaamheden aan ons pand verliepen soepel. Vooraf was er een grondige inspectie. Tijdens het werk kwamen er nog enkele zaken aan het licht, maar daar was een heel reële stelpost voor opgenomen.  De communicatie met VVE en bewoners was correct en snel.’

J. Roessingh, voorzitter VVE
Gevelonderhoud1

‘Ik zal Schulpzand altijd aanraden’ 

Aan de Westlandgracht in Amsterdam Zuid-Oost staat een zeer goed onderhouden jaren ‘30 pand onderverdeeld in 120 appartementen.

Dhr Van Leerdam: ‘We streven  als VVE naar uitstekend onderhoud en werken altijd met een meerjarenplan. Het schilderwerk is kapitaalintensief en belangrijk, omdat het heel zichtbaar is voor de bewoners. Begin 2010 hebben we samengewerkt met Schulpzand. We zijn zeer tevreden, ik zal Schulpzand altijd aanraden. Hun offerte was uitermate grondig. Zij zagen gebreken waar andere bedrijven overheen keken. Ook specificeerden zij het schilderwerk – materiaal en werkzaamheden – veel beter dan anderen dat deden. Daarbij was de prijs erg fair en marktconform. De factuur was transparant en met een goed ingeschatte stelpost. Geen vervelende verrassingen achteraf dus.

De communicatie tussen Schulpzand,  VVE en bewoners verliep uitstekend. Schulpzand hield zich aan de afspraken en medewerkers gaven tijdig door wanneer er bijvoorbeeld steigers geplaatst gingen worden. Het is 100 procent zeker dat Schulpzand de volgende keer weer wordt gevraagd te offreren. Het bedrijf heeft bij onze bewoners een zeer goede naam opgebouwd.’

H. Van Leerdam, bestuurder VVE Aalsmeerweg Amsterdam Oud-Zuid