SCHULPZAND DIENSTEN

Gevelreiniging

De gevel is het uithangbord van uw huis. Vervuiling of oneffenheden aan de gevel vallen daarom extra op. U zit daar dus niet op te wachten en wilt daar iets aan laten doen. Maar wat houdt gevelreiniging in? En wat zijn de kosten van gevelreiniging.

Onder gevelreiniging verstaan we het ontdoen van de gevel van aanslag en andere vervuiling. Hiervoor gebruiken we verschillende methoden. De prijs van gevelreiniging wordt bepaald op basis van de grootte van het te reinigen oppervlak, de tijdsduur en de gebruikte reinigingsmethoden. 

Lees hier wat u moet weten over gevelreiniging en hoe Schilders- en Onderhoudsbedrijf Schulpzand uw gevel vakkundig kan reinigen. 

Wat is gevelreiniging?

De gevel van een woning is gedeeltelijk of in zijn geheel blootgesteld aan de elementen. Dit kan allerlei soorten vervuiling met zich meebrengen.

Gevelreiniging is een grondige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat uw gevel volledig schoon is. Hierbij is het relevant wat voor vervuiling er op uw gevel zit en van wat voor materiaal uw gevel is gemaakt. Ook speelt een rol hoe groot de eventuele schade aan uw gevel is.

De uitgebreide ervaring en expertise van Schulpzand op het gebied van gevelrenovatie en -onderhoud stelt ons in staat altijd de beste behandeling te bieden voor uw gevel. Bewoont u bijvoorbeeld een monumentaal pand? Dan zorgen wij dat onze behandeling tot in de puntjes aansluit bij de stijl en behoeften van het pand.

Kan uw pand gevelreiniging goed gebruiken?

St. Anthoniuskerk

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Ertskade, Van Hengelenstraat

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Erasmusgracht

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Waarom gevelreiniging

Een vervuilde gevel is natuurlijk nooit fraai. Maar als u te lang wacht met de reiniging ervan, kan dit grote gevolgen hebben voor u en uw pand.

Gevelvervuiling als onkruid, schimmels en vocht kunnen zich langzaam maar zeker in uw gevel nestelen. Dit kan ertoe leiden dat onder meer het pleisterwerk, timmerwerk of voegwerk van uw gevel ernstige en blijvende oploopt.

In dat geval is gevelreiniging alleen niet genoeg om de klus te klaren. Gelukkig zijn wij gespecialiseerd in gevelrenovatie en ook daarmee zijn we u van harte tot dienst.

Maar laat het liever niet zover komen. Wees op tijd met het inschakelen van Schulpzand voor de reiniging van uw gevel en bespaar daarmee op onnodige kosten.

Verschillende soorten gevelreiniging

Gevelreiniging is geen rechttoe rechtaan klus en kan op veel verschillende manieren aangepakt worden. Voor een goed resultaat is ervaring en expertise dan ook onmisbaar.

Reinigen met stoom

Stoomreinigen is ideaal voor lichte aanslag op uw gevel. Hierbij spuiten we kokendheet water tot wel 150 graden Celsius onder hoge druk op de vervuiling. De stoom weekt het vuil los en de druk van de spuit verwijdert het van de gevel. Het water wordt opgevangen voor hergebruik of lozing. Reinigen met stoom is een zeer eenvoudige en voordelige methode van gevelreiniging.

Het is echter niet geschikt voor alle vormen van vervuiling, of voor alle gevels. Zeker gevels met meer details of versieringen zouden er schade door kunnen ondervinden. Onze specialisten houden bij de offerte uiteraard rekening met de specifieke behoeften van u en uw gevel.

Chemisch reinigen

Hierbij brengen we een chemisch middel aan op de gevelvervuiling, dat we er vervolgens met water afspoelen, inclusief het vuil van de gevel. Het chemische middel wordt zorgvuldig opgevangen en correct verwerkt. Deze aanpak is vooral geschikt voor gevelvervuiling door verf of roet.

Borstelen

Het borstelen van de gevel is in veel gevallen een goede keuze, omdat het effectief en schadevrij kan worden toegepast. Dit kan droog gebeuren of, afhankelijk van de vervuiling en de ondergrond, met warm of koud water. We borstelen de vervuilde plekken zeer intensief. 

Het gebruik van borstels is niet alleen goed om het vuil te verwijderen, het is ook voordelig voor een egaal resultaat en langer kleurbehoud van de ondergrond.

Zandstralen/vochtstralen

Zandstralen is uiterst effectief tegen ernstige en hardnekkige vormen van gevelvervuiling, zoals graffiti of zware roetaanslag. We mengen water met een straalmiddel, bijvoorbeeld zand, kalk of glasparels, dat we onder hoge druk tegen de vervuiling spuiten. Het water wordt door ons opgevangen. Dit is een ingrijpende manier van gevelreiniging en wij staan daarom voor u klaar met advies over de juiste aanpak voor uw gevel.

Deze wijze van stralen van de gevel wordt ook wel vochtstralen genoemd. Het ‘echte’ zandstralen, enkel met onvermengd zand, is niet langer toegestaan in Nederland. Toch spreken we ook bij het vermengd stralen van de gevel nog dikwijls van zandstralen.

Nevelstralen

Nevelstralen is ideaal voor monumentale panden. De straal is minder fel dan bij zandstralen het geval is en kan telkens worden aangepast waar nodig. Het straalmiddel wordt bovendien niet rechtstreeks op de vervuiling gespoten. Dit zorgt ervoor dat historische gevels gereinigd kunnen worden zonder schade te berokkenen aan de kostbare en vaak gevoelige constructie. 

Er kan zowel mét als zonder water nevelstraling worden toegepast. Dat biedt uitkomst op plekken die niet nat mogen worden. Schulpzand is gespecialiseerd in gevelrenovatie van monumentale panden en we weten dan ook zeer goed hoe we uw gevel effectief en veilig kunnen nevelstralen.

Laserreiniging

Door gebruik te maken van een laser kan de vervuiling uiterst effectief worden aangepakt en met geen enkel nadelig gevolg voor uw pand. De gebundelde energie verdampt de vervuiling en laat geen resten achter aan de gevel. Laserreiniging is echter niet voordelig. Wij vertellen u hier graag meer over bij het opstellen van een offerte.

Kan uw pand gevelreiniging goed gebruiken?

Onze aanpak bij gevelreiniging

Ons team benadert elke klus op dezelfde gedegen manier. Bij het opstellen van de offerte doen we een grondige analyse van het probleem. We kijken uiteraard naar de vervuiling en welke behandeling het meest geschikt is, maar we onderzoeken ook uw gevel en hoe we het best de ondergrond kunnen sparen. 

Pas als dit gedaan is en u het eens bent met ons plan van aanpak, gaan we aan de slag. We streven er altijd naar het probleem in de kortst mogelijk tijd en zo kostenefficiënt mogelijk te verhelpen. 

Ook zorgen we dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van ons werk. We gaan duurzaam om met onze materialen en zorgen dat eventueel straalmiddel goed wordt opgevangen en verwerkt. Zo werken we aan een resultaat waar u (en de omgeving) volledig tevreden mee kan zijn.

Bijzondere aandacht voor monumentale panden

Bij Schulpzand hebben we veel ervaring met het restaureren van monumentale panden. Die ervaring helpt ons bij het reinigen van historische gevels, met volledig behoud van hun unieke historische waarde. We gaan uiterst respectvol en effectief te werk om uw historische woning in volle glorie te herstellen.

Gevel impregneren

U kunt er na gevelreiniging voor kiezen om uw gevel door ons te laten impregneren. Dit is verstandig om uw gevel te behoeden voor nieuwe vervuiling en schade in de toekomst. 

Het impregneren van de gevel kunnen we vrijblijvend meenemen in de offerte. We geven u graag advies over impregneren en over de voordelen ervan in uw specifieke opdracht.

Gevelrenovatie

Het kan helaas zo zijn dat de gevelvervuiling dusdanig ver gevorderd is dat gevelreiniging niet langer afdoende is. Gelukkig is Schulpzand gespecialiseerd in gevelrenovatie en we zijn u dus ook in dat geval graag van dienst. Bekijk onze aanpak bij gevelrenovatie en vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Mocht u twijfelen aan de staat van uw gevel, neem dan contact met ons op. Een van onze specialisten komt dan langs om op locatie de situatie te beoordelen. Wel zo overzichtelijk en snel.

Hulp nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Kosten gevelreiniging per m²

De prijs van gevelreiniging wordt berekend per vierkante meter die gereinigd moet worden. Ook de reinigingsmethode die we gebruiken weegt mee in de kosten. 

Bij het opstellen van de offerte denken we graag met u mee over welke aanpak het beste is voor uw gevel, maar ook voor uw portemonnee. 

Bij Schildersbedrijf Schulpzand zijn we volledig transparant over de kosten. Zo weet u dat de kosten in de offerte ook de kosten op de factuur zijn.

Totaalonderhoud op maat

Schildersbedrijf Schulpzand levert maatwerk in onderhoud. Onze dienstverlening is gebaseerd op jarenlange ervaring met totaalonderhoud aan monumentale panden – zeer gevarieerde opdrachten waarbij een sterk oog voor detail en uitgebreide expertise vereist zijn om resultaat op niveau te kunnen garanderen

Kan uw pand gevelreiniging goed gebruiken?

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw vragen of bevindingen met een van onze specialisten door te nemen. Natuurlijk kunt u ook direct vrijblijvend een offerte aanvragen bij Schilders- en Onderhoudsbedrijf Schulpzand.