SCHULPZAND DIENSTEN

Glas

Glas in uw woning is fraai en laat licht van buiten het huis binnen. Maar glas is kwetsbaar en het kan altijd breken of beschadigd raken. Of misschien wordt het tijd voor nieuwe ramen die beter isoleren.

Een glaszetter repareert kleine beschadigingen in onder andere ramen, glazen deuren of glazen tussenwanden. Bij ernstige schade kan hij het glas verwijderen en een nieuwe glasplaat zetten. Dit kan ook als het huidige glas niet genoeg isoleert of lekt. 

Schildersbedrijf Schulpzand laat u niet in de kou staan. Onze bedreven glaszetters gaan secuur te werk en zorgen dat het glas in uw woning snel weer perfect intact en prachtig helder is. Hoe wij dit voor elkaar krijgen, leest u hier.

Hoe kan Schulpzand u helpen met uw timmerwerk?

St. Anthoniuskerk

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Ertskade, Van Hengelenstraat

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Erasmusgracht

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Wat doet een glaszetter?

Glaszetters zijn gespecialiseerd in het glas in uw woning. Dat zijn natuurlijk de ramen, maar kan ook een (gedeeltelijk) glazen deur zijn, of een glazen pui, een glazen tussenwand en zelfs de douchecabine. 

Als deze beschadigd raken, wilt u natuurlijk dat dit snel hersteld wordt. Een goede glaszetter heeft hiervoor altijd de juiste oplossing. Als de schade oppervlakkig is, denk aan krassen of deuken, kan het glas vaak gemakkelijk gerepareerd worden. Grote schade, zoals barsten, scheuren en breuken, vereisen dat het glas vervangen wordt. 

Onze  gespecialiseerde glaszetters gaan uiterst zorgvuldig te werk bij het repareren of vervangen van uw glas. Hierbij laten ze alles netjes achter en dankzij de afwerking van hoge kwaliteit hoeft u zich de komende jaren geen zorgen te maken over het glas.

Onderhoud en reparatie glas

Het is belangrijk om het glas in uw woning regelmatig te onderhouden. U kunt hier zelf een bijdrage aan leveren door ramen en ander glas schoon en goed geventileerd te houden. Hiermee zorgt u in de eerste plaats voor schoon glas dat optimaal licht doorlaat, maar ook dat de constructie van de kozijnen langer meegaat. 

Daarnaast is professioneel onderhoud verstandig voor het glas in huis. Wij controleren het glas op vuil en eventuele schade en inspecteren de staat van de constructie. Zo kunnen we gelijk ook het schilderwerk van de kozijnen doen, zodat dit langer meegaat en beter bestand is tegen onder meer houtrot

Bij schade moet het glas gerepareerd worden. Onze glaszetters kunnen u hier op verschillende manieren mee helpen, afhankelijk van hoe ernstig de beschadigingen zijn.

Hoe kan Schulpzand u helpen met uw timmerwerk?

Glas polijsten

Het is lang niet altijd nodig glas te vervangen bij schade. Zolang de schade niet te groot is, kan het polijsten van het glas het probleem verhelpen. Glas polijsten gebeurt door middel van een speciale polijstmachine, die met polijstpasta het glas schuurt. Kleine beschadigingen of vervuiling van het oppervlak kunnen hiermee als het ware worden weggepoetst.

Glas polijsten kan veel verschillende oneffenheden aan het glas wegwerken:

 • Krassen in het glas
 • Verschillende soorten aanslag op het glas, zoals kalkaanslag en chlooraanslag
 • Graffiti
 • Verf die u niet zelf weg kunt krijgen

Het polijsten van glas duurt niet lang en is flink voordeliger dan nieuw glas laten plaatsen. Het werk geeft geen stof- of wateroverlast en u kunt gewoon in huis blijven als dit wordt gedaan. Bovendien maakt polijsten dof geworden glas weer glanzend en helder.

Enkel glas repareren en vervangen

Enkel glas wordt steeds minder gebruikt in kozijnen, omdat het huizen matig isoleert tegen kou en geluid. Daarom wordt aangeraden enkel glas te vervangen door dikker glas dat beter isoleert. Natuurlijk kunt u liever uw enkel glas behouden. Ook dan helpen wij u door deze te repareren of vervangen door een nieuw raam van enkel glas.

Enkel glas wordt ook veel gebruikt als onderdeel, bijvoorbeeld van een tafel of binnendeur. Wij helpen u met service op maat bij schade.

Glas in lood restaureren

Beschadigd antiek glas vraagt om een speciale aanpak. Wij zijn  gespecialiseerd in het renoveren en restaureren van monumentale panden en beschikken daarom over de juiste ervaring en expertise om glas in lood en ander antiek glas vakkundig te herstellen. 

Als de schade aan het glas in lood venster meevalt, kan het herstel meestal ter plekke worden gedaan. Bij groter herstel wordt het complete venster uitgenomen en elk stukje glas wordt afzonderlijk gepoetst, hersteld of vervangen. Het glas in lood wordt vervolgens op authentieke wijze opgebouwd en zeer zorgvuldig teruggeplaatst.

Glas monumenten restaureren

Het glas in monumentale panden is zeer dun, vaak decennia of zelfs eeuwen oud en op speciale wijze vervaardigd. Hierdoor komt er veel bij kijken om glas in deze gebouwen respectvol te restaureren of te vervangen door speciaal monumentenglas. 

Dankzij onze ervaring en expertise op het gebied van monumentale panden kunnen wij u op passende wijze helpen met het glas in uw historische woning. Kleine beschadigingen kunnen wij accuraat repareren. 

Daarnaast kunnen wij het glas vervangen door glas van gelijkwaardige kwaliteit en uiterlijk. Dit glas kunnen wij desnoods exact maken zoals het origineel en vervolgens op authentieke wijze plaatsen. Ook het schilderwerk kunnen wij op respectvolle en authentieke wijze restaureren.

Hulp nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Glas vervangen

Als de schade aan uw raam of ander glas niet meer te herstellen is, moet deze worden vervangen. Het  kan ook zijn dat u een ander soort glas wilt laten plaatsen, omdat deze bijvoorbeeld beter isoleert of zonnestralen weert. 

Bij gebroken ramen of glazen deuren is de nood logischerwijs hoog. In dat geval komen wij zo snel mogelijk om het nooddicht te maken. Dit betekent dat wij een houten of glazen plaat plaatsen om het gat te dichten tot wij het nieuwe glas kunnen plaatsen. 

Bij Schildersbedrijf Schulpzand streven we er altijd naar u snel en adequaat van uw zorgen over beschadigd glas af te helpen. Wij gaan secuur te werk met zo min mogelijk hinder voor u en uw omwonenden. U kunt bij ons een afspraak maken om het glas te komen vervangen. 

Isolatieglas

Goed glas laat licht binnen en houdt kou buiten. Met beter isolerende ramen bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten, omdat er minder warmte verloren gaat. Er is veel keuze uit verschillende glassoorten, elk met unieke eigenschappen en voordelen:

• Voorzetraam 

Voorzetramen zijn ideaal als het kozijn er niet op gebouwd is om dikker glas te plaatsen als vervanging van enkel glas. In vooral veel historische panden is dit het geval. Een voorzetraam wordt voor het bestaande raam geplaatst, zodat het tocht, vocht en geluid beter tegenhoudt.

• Dubbel glas

Dubbel glas, soms ook thermopane genoemd, is de bekendste vorm van isolatieglas. Dubbel glas is samengesteld uit twee glazen platen met een luchtlaag ertussen. Hierdoor heeft dubbel glas een goede isolerende werking. 

• HR glas

HR-glas wordt veel ingezet bij ramen vanwege zijn isolerende werking. HR is een afkorting van Hoog Rendement. Anders dan bij dubbel glas is er een metaalcoating aan de binnenzijde van het glas toegevoegd voor betere isolatie. HR-glas is wel kwetsbaar voor verschillen in temperatuur. Bij te grote temperatuurwisselingen kan het glas zelfs breken, wat een thermische breuk wordt genoemd.

Er zijn verschillende vormen en gradaties waarin HR-glas verkrijgbaar is. Hierbij geldt hoe meer plusjes in de naam, hoe beter de isolatie en hoe lager de U-waarde, oftewel de mate waarin warmte van de zon wordt tegengehouden door het glas.

 • HR+ glas
  Hierbij zit er tussen de twee glasplaten geen lucht, maar edelgas. Dit gas, vaak argon, heeft een hoge isolerende werking.

 • HR++ glas
  Dit glas is voorzien van een verbeterde metalen coating, waardoor warmte van buiten beter binnenkomt.

 • HR+++ glas
  Ook driedubbel of triple glas genoemd, vanwege de drie glasplaten met tussenlagen van edelgas. De buitenste platen zijn voorzien van een verbeterde coating aan de binnenzijde. HR+++ isoleert het best, maar is ook de duurste optie. Bovendien kan dit glas alleen geplaatst worden in nieuwe kozijnen. 

Kosten glas repareren 

De kosten van reparatie bij beschadigd glas lopen zeer uiteen. Bij kleine beschadigingen die relatief gemakkelijk hersteld kunnen worden, bent u logischerwijs voordeliger uit dan wanneer het vervangen moet worden. 

De ene glassoort is duurder dan de ander. Dit bepaalt dan ook voor een groot deel de prijs. Ook de grootte van het oppervlak van het glas speelt een rol voor de prijs. Daarom moet u goed overwegen wat voor glas u wilt laten plaatsen.

Bij ons kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw glas. Een van onze glasspecialisten bespreekt samen met u wat er moet gebeuren en hoe dit het beste kan worden aangepakt. Wij helpen u ook als u een nieuwe, beter isolerende glasplaat wilt laten plaatsen, zonder dat de oude beschadigd is. 

Door een offerte aan te vragen krijgt u een helder overzicht van de kosten. Zo kunt u de beste keuze maken, zowel voor uw woning als voor uw portemonnee. 

Wilt u af van schade aan het glas in uw woning? 

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw vragen of bevindingen met een van onze specialisten door te nemen. Natuurlijk kunt u ook direct vrijblijvend een offerte aanvragen bij Schilders- en Onderhoudsbedrijf Schulpzand.