SCHULPZAND DIENSTEN

Loodgieter

Uw huis moet natuurlijk meer zijn dan alleen mooi of goed onderhouden, het moet ook comfortabel zijn om in te wonen. Dat is helaas niet altijd het geval. Als de leidingen in uw huis niet goed werken, geeft dit veel problemen en ongemak. Goed onderhoud is dan cruciaal.

Bij Schulpzand zijn we gespecialiseerd in het onderhoud van grote woningen. Dat betekent de buitenkant, maar ook de binnenkant ervan. In ons team hebben we daarom zeer vaardige en professionele loodgieters die de leidingen in uw woning vakkundig kunnen herstellen. De verwarming, waterleiding en riolering herstellen wij in korte tijd. 

Lees hier over de problemen waar onze loodgieters u mee kunnen helpen, zodat u weer optimaal van de voorzieningen in huis kunt genieten.

Heeft u een loodgieter nodig?

St. Anthoniuskerk

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Ertskade, Van Hengelenstraat

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Erasmusgracht

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter is zeer gespecialiseerd en beschikt tegelijkertijd over een breed pakket aan vaardigheden. Er zijn namelijk veel verschillende problemen die hij de baas moet zijn. 

Loodgieters houden zich immers bezig met de leidingen in een pand. En die leidingen zijn voor veel essentiële voorzieningen belangrijk, want stromend water, riolering en verwarming werken allemaal via leidingen. Zonder een goede loodgieter zouden onze woningen dus al snel een minder welkom thuis worden.

In de meeste gevallen komen loodgieters in actie bij lekkage of andere nijpende kwesties. Maar loodgieters kunnen leidingen ook regelmatig onderhouden, zodat deze lekkages  voorkomen kunnen worden. Zeker voor een VVE is onderhoud van de leidingen een verstandige keuze.

Onze loodgieters werken secuur en efficiënt, zodat het probleem effectief wordt verholpen met zo min mogelijk hinder voor de bewoners. 

Onderhoud leidingen

Regelmatig onderhoud door een loodgieter is aan te raden, omdat het de kans op problemen door defecten drastisch verkleint. Daarmee bespaart u bovendien veel geld op kosten die u anders aan reparatie kwijt zou zijn geweest. 

Woningeigenaren zijn er verantwoordelijk voor dat een huis in goede staat verkeert. De leidingen spelen hierbij een grote  rol. Onderhoud op regelmatige basis geeft de bewoners de bevestiging dat het huis in orde is. Bovendien voorkomt goed onderhoud hardnekkige en veelvoorkomende ongemakken, zoals een lekkende kraan, een slecht functionerende afvoer of een cv-ketel die niet goed warm wordt. 

Goed onderhouden leidingen zullen dus niet snel problemen opleveren. Daarbij komt dat er een kleiner risico is op ernstige schade of overlast Enige problemen die zich voordoen zullen gemakkelijker te verhelpen zijn dan bij leidingen die lang in slechte staat verkeren.

Meerjarige onderhoudscontracten VVE 

Wij zijn gespecialiseerd in VVE onderhoud. Daarom bieden wij meerjarige onderhoudscontracten. Bij het opstellen van een onderhoudscontracten bekijken we samen met de VVE wanneer onze loodgieters het best de verschillende onderhoudstaken kunnen uitvoeren. Hierbij zijn de specifieke behoeften binnen het pand leidend. Al onze activiteiten zijn meetbaar en in de toekomst zelfs online te volgen

Heeft u een loodgieter nodig?

Reparatie leidingen

Schade aan leidingen is natuurlijk nooit volledig te voorkomen. Apparatuur en leidingen kennen bijvoorbeeld ook ouderdomsklachten. Ook het weer speelt vaak een negatieve rol. In dat geval verhelpen onze loodgieters het probleem zo snel mogelijk. We streven er altijd naar apparatuur te repareren zolang dat reëel is en deze alleen te vervangen als dit duidelijk de beste optie voor u is.

De expertise van onze loodgieters helpt ze om de bron van een probleem snel te lokaliseren. Deze wordt vervolgens snel en efficiënt onder handen genomen, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met uw interieur en kwetsbare apparatuur. 

Met onze service kunnen uw leidingen en apparatuur na reparatie weer lang vooruit en hoeft u de loodgieter voorlopig niet terug te zien.

Aanleg nieuwe leidingen 

Leidingen gaan niet eeuwig mee. Daarom is het soms nodig om nieuwe leidingen aan te leggen. Ook bij verbouwingen of onherstelbare schade is dit nodig. Onze loodgieters helpen u graag bij het leggen van nieuwe leidingen. Hierbij gaan zij altijd zeer zorgvuldig en professioneel te werk, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de nieuwe leidingen.

Installatie nieuwe cv-ketel

De cv-ketel is een cruciaal onderdeel van een woning. Van hieruit wordt namelijk de verwarming in het hele huis aangedreven en aangestuurd. Als het nodig is om een nieuwe cv-ketel te installeren, moet u dit door een expert laten doen. Onze loodgieters bieden u uitstekende service en leggen u de bijzonderheden van de nieuwe cv-ketel uit. Een cv-ketel van Schulpzand laat u niet in de kou zitten.

Hulp nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

De werkzaamheden van een loodgieter

Vloerafwerking

Naast de reeds hierboven beschreven zaken waarin een loodgieter uitblinkt, zijn er nog veel andere belangrijke werkzaamheden die een loodgieter voor zijn rekening neemt:

• Controleren en bijvullen cv-ketel

Regelmatig onderhoud aan de cv-ketel voorkomt defecten als u hem echt nodig heeft. Onze loodgieter bekijkt de cv-ketel zorgvuldig en controleert of alles naar behoren werkt. Als dat nodig is, kan hij deze ook bijvullen. Hierdoor blijft de waterdruk op peil en verwarmt hij optimaal.

• Defecte wasmachine of vaatwasser

Uw wasmachine en vaatwasser zijn ontzettend handige hulpen in het huishouden. Deze zijn afhankelijk van de leidingen voor de aan- en afvoer van water en daarom is een loodgieter de aangewezen persoon om problemen aan deze apparaten op te lossen. Blijf niet onnodig lang zitten met slecht functionerende machines en schakel een expert in. 

• Verstopte riolering

Een verstopping van het rioleringssysteem in huis is niet alleen ongemakkelijk, het zorgt vaak ook voor stank en voortdurend borrelende leidingen. Onze loodgieters kunnen u hier effectief van afhelpen of het zelfs voorkomen door in vaste termijnen onderhoud te plegen.

• Lekkende kranen en andere problemen met sanitair

Wat zouden we moeten doen zonder het water uit onze kranen, douches en wc’s? Jammer genoeg wil het hiermee nog weleens fout gaan. Kranen die beginnen te lekken, wc’s die blijven doorlopen of douches die spuitkracht verliezen. Dit betekent dagelijks ongemak en irritatie en bovendien onnodig veel waterverspilling. Onze loodgieters hebben dit vaak snel voor u verholpen met reparatie en eventueel vervanging van kapotte onderdelen.

• Bevroren waterleiding repareren

In de winter kunnen waterleidingen nog weleens bevriezen, zeker als de buitenkraan niet is afgetapt. Dit kan grote problemen en schade opleveren. Onze loodgieters zorgen ervoor dat uw waterleiding spoedig hersteld is. 

• Dakgoten onderhouden en repareren

Afvoer is niet alleen binnenshuis belangrijk. Een kundige loodgieter is ook bekwaam in het repareren en vervangen van dakgoten. Wij zijn gespecialiseerd in onderhoud en renovatie van gevels en dakgoten horen daar natuurlijk ook bij. Verstopte dakgoten kunnen leiden tot lekkage en schade aan de gevel. Laat uw dakgoot daarom onderhouden en zo nodig repareren door een vakman.

Herstel van uw woning na wateroverlast

Problemen met uw leidingen kunnen grote gevolgen hebben voor uw woning. Langdurige lekkage kan bijvoorbeeld leiden tot ernstige waterschade waarbij een loodgieter u niet kan helpen. Gelukkig beschikken wij bij Schildersbedrijf Schulpzand over expertise bij veel verschillende klussen. Onze timmerwerk specialisten bijvoorbeeld kunnen door water beschadigd hout efficiënt vervangen. Bekijk de diensten op onze site en ontdek hoe wij u verder kunnen helpen.

Loodgieter kosten

De kosten van een loodgieter worden per uur berekend. De hoogte hangt ook sterk af van de soort klus die de loodgieter voor u verricht. Voor grote reparatieklussen betaalt u logischerwijs meer dan standaard onderhoud. Onze loodgieters proberen altijd zo snel mogelijk klaar te zijn, zodat u niet meer betaalt dan verwacht.

Door vrijblijvend een offerte aan te vragen bij ons krijgt u een goed beeld van de kosten. Onze specialisten analyseren grondig de situatie en gaan graag met u in gesprek over de aanpak die zij voorstellen en de kosten die daarbij komen. Wij zijn altijd volledig open over de kosten, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Heeft u een loodgieter nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw vragen of bevindingen met een van onze specialisten door te nemen. Natuurlijk kunt u ook direct vrijblijvend een offerte aanvragen bij Schilders- en Onderhoudsbedrijf Schulpzand.