SCHULPZAND DIENSTEN

Sauswerk

Wanneer heeft u uw muren en plafond voor het laatst laten sauzen? Uw huis en kamers geeft u om de zoveel tijd een opknapbeurt, bijvoorbeeld door te poetsen of een kamer anders in te richten. Waarom zou dat dan niet ook gelden voor uw muren en plafond? Het valt vaak niet eens op, maar de muren en het plafond verkleuren onvermijdelijk met de jaren.

Sauswerk

Sauswerk is het schilderen van binnenwanden en plafonds. Dat gebeurt met de hand, maar het wordt ook veel gedaan met spuitwerk. Door het sauzen ziet het huis er weer fris en licht uit en kunnen kleuren van de muren en het plafond weer voor een lange tijd mee.

Sauswerk geeft uw wanden en plafond een welkome opfrisbeurt. Bij Schildersbedrijf Schulpzand hebben we jarenlange ervaring met schilderen en sauzen. Ons team van specialisten kan uw muren en plafonds van woonkamer tot badkamer er weer mooi en fris uit laten zien door deze vakkundig te sauzen. Wij zorgen voor een resultaat waar u nog vele jaren plezier aan zult beleven.

Is uw huis toe aan een opfrisbeurt met sauswerk door Schulpzand?

St. Anthoniuskerk

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Ertskade, Van Hengelenstraat

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Erasmusgracht

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Wat is sauzen?

Onder sauzen verstaan we het opnieuw schilderen van muren of plafond. Dit is vaak nodig omdat de ooit frisse kleuren langzaam vergrauwen. 

Een bekende boosdoener hiervan is roken, maar dit proces vindt hoe dan ook plaats, ook als er niet in huis wordt gerookt. Het is daarom een goed idee om eens in de zoveel jaar uw muren en plafond te laten sauzen, zodat uw huis er weer fris en strak uitziet. 

Sauswerk kan op verschillende manieren worden aangebracht, afhankelijk van uw wensen en de ondergrond. Een gesauste muur is dankzij waterdichte latex muurverf gemakkelijk af te nemen met water. Onze experts kunnen u hier alles over vertellen.

Waarom sauzen?

U heeft vaak niet door hoezeer de muren en het plafond van uw huis verkleuren, omdat dit heel geleidelijk gebeurt. Toch merkt u vaak wel de gevolgen hiervan. Het huis voelt minder fris, minder licht, bedompt. Daarom is het goed om eens in de zoveel jaar muur en plafond van sauswerk te voorzien. Hier kikkert het hele huis, inclusief zijn bewoners, van op.

Sauswerk lijkt misschien makkelijk, maar het kan net zo gemakkelijk foutgaan, met alle gevolgen van dien. U zit natuurlijk niet te wachten op lelijke strepen in uw kamer. Bovendien is het zaak dat u de juiste materialen gebruikt voor het sauzen. Daarom is het in uw belang om uw muren en plafond door specialisten te laten sauzen.

De verf die we gebruiken voor sauswerk

Voor ons sauswerk maken wij gebruik van een grote verscheidenheid aan verven. Hierdoor weet u zeker dat we ons werk doen met de juiste verf voor uw woning. Ook heeft u de keuze uit een groot aantal verschillende kleuren. Uiteraard gebruiken wij alleen verf van de beste kwaliteit bij onze klussen:

Latexverf
Latexverf is de verf die het meest gebruikt wordt voor het sauzen van muren en plafonds. Deze is bij uitstek geschikt voor grote oppervlakten binnenshuis, zoals muren en plafonds.

Synthetische muurverf
Verf op oliebasis met een zeer hoge dekkracht. Deze verf werkt daarom goed op een verontreinigde ondergrond.

Vinyl latexverf
Deze waterbestendige verf wordt veel gebruikt op plaatsen met veel vocht, zoals de badkamer, wasruimte en bij het toilet.

Is uw huis toe aan een opfrisbeurt met sauswerk door Schulpzand?

Verschillende manieren om te sauzen

Er zijn twee manieren om een oppervlak te sauzen. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Traditioneel sauswerk

Traditioneel wordt sauswerk met een verfroller en stok aangebracht. Omdat deze methode snel strepen oplevert, is het belangrijk dat een vakman dit voor u doet. Traditioneel sauswerk is arbeidsintensief en kan dus soms best prijzig zijn. Maar een voordeel is dat oneffenheden in de ondergrond wegvallen. Door goed sauswerk wordt alles in huis mooi strak.

Sauzen met spuitverf

Spuitverf werkt snel en egaal, wat zeker bij grotere oppervlakken een voordeel is. Hierbij moet u er wel rekening mee houden dat oneffenheden van tevoren moeten worden gerepareerd en de omgeving moet worden beschermd tegen de nevel van de spuit. Met onze specialisten aan het roer weet u dat alle juiste voorzorgsmaatregelen genomen worden voor het beste resultaat.

De verschillende ondergronden die wij sauzen

Welke ondergrond in uw huis u ook gesaust wilt hebben, ons team van vakkundige schilders weet er wel raad mee.

Het sauzen van de muren

Uw muren spelen een grote rol voor het uiterlijk van uw interieur. Daarom wilt u dat deze er goed uitzien. Wij kunnen uw muur sauzen in een kleur naar keuze en zorgen dat uw muur glad en zonder strepen is afgewerkt. U kunt er bij ons vanuit gaan dat wij uw muur sauzen zonder uw plafond en vloer te raken. Ook behang of stucwerk vormt voor ons geen belemmering.

Het sauzen van het plafond

Nieuw sauswerk op uw plafond heeft een grote weerslag op uw hele huis. Het zijn vooral plafonds die ongezien verweren en bepalend zijn voor de frisse aanblik van een vertrek. In de meeste gevallen wil men een wit plafond. Lichte kleuren geven immers meer ruimte aan het huis, doordat ze hoger lijken. 

Plafonds sauzen is een complexe klus, vanwege de lastige hoek waaruit je moet werken en omdat veel plafonds gestuukt zijn. Laat u het door ons doen, dan scheelt dat u een hoop gedoe en ongemak én u bent verzekerd van een strak resultaat.

Het sauzen van de badkamer

De badkamer is een lastige plek om te sauzen, omdat het hier heel vochtig is. Daarom maken wij gebruik van waterbestendige verf en prepareren we de wanden vooraf goed. Ook eventueel door vocht aangetaste plekken pakken wij vakkundig voor u aan. Zo blijft de aanblik van de badkamer stralend en fris.

Hulp nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over stucwerk heen sauzen

Zijn uw muren gestuukt? Ook dan is het gewoon mogelijk om hierop sauswerk aan te brengen. Onze specialisten bepalen welke verf, welk materiaal en welke aanpak nodig is om uw muren succesvol en fraai te sauzen. 

Het stucwerk heeft een hoge zuigende werking, waardoor het sauswerk minder goed dekt. Door de muur eerst in de voorstrijk te zetten is deze gemakkelijker te sauzen en is het resultaat vele malen beter.

De kosten van sauswerk per m²

De kosten van sauswerk zijn afhankelijk van de grootte van het oppervlak dat u gesaust wilt hebben. Hiervoor wordt een prijs per m² gehanteerd. 

Bij kleinere oppervlakken kan het zijn dat we een uurtarief hanteren. 

Daarnaast speelt het een rol welke methode het beste is voor uw muur of plafond. Sauzen met de verfspuit is doorgaans wat goedkoper dan sauswerk met de verfrol.

Als u een offerte aanvraagt bij ons, informeren onze specialisten u graag over de beste aanpak voor uw huis en de mogelijke kosten. Wij zijn hier zeer open in, zodat u altijd van tevoren weet hoe hoog de factuur is na afronding van de klus.

Totaalonderhoud op maat

Schildersbedrijf Schulpzand levert maatwerk in onderhoud. Onze dienstverlening is gebaseerd op jarenlange ervaring met totaalonderhoud aan monumentale panden – zeer gevarieerde opdrachten waarbij een sterk oog voor detail en uitgebreide expertise vereist zijn om resultaat op niveau te kunnen garanderen

Is uw huis toe aan een opfrisbeurt met sauswerk door Schulpzand?

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw vragen of bevindingen met een van onze specialisten door te nemen. Natuurlijk kunt u ook direct vrijblijvend een offerte aanvragen bij Schilders- en Onderhoudsbedrijf Schulpzand.