SCHULPZAND DIENSTEN

Spuitwerk

Uw muren en plafond moeten er netjes uitzien. Goed schilderwerk of stucwerk kan uw woning flink opknappen. Spuitwerk is een interessant alternatief om uw wanden en plafond van een fraaie nieuwe laag te voorzien.

Bij spuitwerk wordt schilderwerk of stucwerk op muren en plafond aangebracht met een speciale verfspuit. Spuitwerk gaat sneller dan schilderen of stuken met de hand en de prijs per vierkante meter  is bovendien lager. Anders dan sauzen met de hand moet u spuitwerk altijd door experts laten doen.

Bij Schildersbedrijf Schulpzand beschikken we over de expertise om snel, zorgvuldig en met een fraai resultaat uw muren en plafond van spuitwerk te voorzien. Ons team is gespecialiseerd in schilderwerk en garandeert dat uw meubels en de rest van uw huis smetteloos blijft. Hoe wij dat doen en wat er mogelijk is met spuitwerk, leest u hier.

Wilt u uw muren of plafond laten opfrissen met spuitwerk van Schulpzand?

St. Anthoniuskerk

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Ertskade, Van Hengelenstraat

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Erasmusgracht

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Wat is spuitwerk?

Van oudsher wordt sauswerk en stucwerk met de hand aangebracht op muren en plafonds. Maar de laatste jaren is spuitwerk in opmars als alternatief voor verfroller en troffel. Zeker in nieuwbouwwoningen is het gebruik van spuitwerk erg populair. Spuitwerk brengt veel voordelen met zich mee, maar er zijn ook risico’s aan verbonden. 

Bij het spuiten van verf komt er namelijk een zeer fijne nevel in de lucht. Deze kan gemakkelijk op andere plekken in uw huis terechtkomen dan de muur of het plafond en daar zit u natuurlijk niet op te wachten. 

Wij nemen voor elke klus de juiste voorzorgsmaatregelen door van tevoren goed af te plakken waar dat nodig is. Zo weet u zeker dat we alleen schilderen wat geschilderd moet worden. Ook dragen we voor al het spuitwerk mondkapjes, die verplicht zijn vanwege de giftige nevel.

Voordelen spuitwerk

De moderne technieken die bij het aanbrengen van spuitwerk worden gebruikt, zijn zeer gunstig bij het uitvoeren van het werk. Hierdoor is het altijd interessant om uw muren en plafond te laten voorzien van spuitwerk:

  • Het aanbrengen van spuitwerk gaat veel sneller dan met de hand. Het spuitwerk zit er snel op, omdat het onder hoge druk op het oppervlak wordt gespoten en niet geëgaliseerd hoeft te worden.
  • Spuitwerk geeft altijd een strak en egaal oppervlak.
  • Bij spuitwerk heeft u nooit last van strepen of structuur op muur of plafond. Dit is te danken aan de hoge snelheid, zodat er geen tijd zit tussen de verschillende gedeeltes van het oppervlak.
  • De kosten van spuitwerk per vierkante meter zijn laag. De snelheid van het werk is gunstig voor u en voor de vakman. Hij is minder tijd kwijt aan de klus en kan u daarom lagere kosten in rekening brengen. 

Wilt u uw muren of plafond laten opfrissen met spuitwerk van Schulpzand?

Welke soorten spuitwerk zijn er?

Spuitwerk kan op verschillende manieren worden ingezet. Elke klus vraagt om een speciale verfspuit en materiaal. Schilderwerk spuiten vraagt om een andere aanpak dan stucwerk spuiten.

Latex spuiten

Het spuiten van latexverf is een snelle en voordelige manier om muren en plafonds te schilderen. Hiermee is het een uitstekend alternatief voor traditioneel sauswerk. 

De verf kan met een verfspuit razendsnel worden aangebracht en hecht zich direct egaal aan het oppervlak, doordat de verf onder hoge druk uit de spuit komt. Voor latex spuitwerk wordt vaak een ‘airless’ verfspuit gebruikt. Hierbij wordt de verf verneveld en zeer fijn aangebracht, voor een optimaal resultaat.

Latex spuitverf is zeer glad en laat geen structuur achter. Het is wel van belang dat de ondergrond geen oneffenheden vertoont, omdat die anders duidelijk naar voren komen in het spuitwerk. Zorg dus dat deze eerst zijn weggewerkt of dat het oppervlak gestuukt is. 

Schilderwerk met latex spuitverf is mogelijk in alle denkbare kleuren en het is zelfs mogelijk verschillende soorten glans te kiezen, voor een luxe resultaat.

Stucwerk spuiten

Stucwerk wordt op muren en plafonds gespoten in de vorm van spack. Dit is een pasta van kalk en kunsthars met een kenmerkende korrelige structuur. Spuitspack kan worden ingezet om een muur van stucwerk te voorzien, maar kan ook kleur en structuur aanbrengen op wanden en plafonds. Gespoten stucwerk is uiteraard geschikt voor binnenwanden, maar werkt ook goed op buitenmuren.

Spack wordt in twee lagen aangebracht. Een eerste spuitlaag moet het oppervlak egaliseren, hiervoor wordt het met een mes afgewerkt. De tweede laag brengt de structuur aan op een wand of plafond. 

Deze structuur kan grof of fijn worden aangebracht door de grootte van de korrels die ervoor worden gebruikt. Er is een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar voor de spuitspack. Bovendien is het spuitwerk stootvast en zeer hard.

Door extra dun stucwerk te spuiten, ook wel spuitpleister genoemd, wordt het oppervlak zeer glad afgewerkt. Dit leent zich perfect om vervolgens schilderwerk aan te brengen, al dan niet gespoten.

Hulp nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Spuitwerk muren

Muren vormen een groot oppervlak en een prominent onderdeel van het interieur van een huis. Het schilderen of stuken van muren is een flinke klus die zorgvuldig en vakkundig moet worden verricht. Hier gaat veel tijd in zitten.

Daarom is spuitwerk ideaal voor muren. Het schilderwerk of stucwerk kan veel sneller dan normaal worden aangebracht. Bij het spuiten van verf levert dit geen strepen of structuur op, wat bij het sauzen met een verfroller haast niet te vermijden is. 

Wij zijn zeer bedreven in alle soorten schilderwerk en kunnen daarom uw wanden voorzien van spuitwerk met geweldig resultaat. Hierbij gaan we zonder uitzondering zeer secuur te werk.

Spuitwerk plafond

Een vergrauwd of verweerd plafond is funest voor het interieur van elk gebouw. Sauswerk of stucwerk helpt om het plafond weer een frisse en lichte uitstraling te geven. Maar dit is een vermoeiende taak om met de hand te doen, vanwege de lastige hoek waar onder gewerkt moet worden.

Spuitwerk biedt hiervoor een oplossing, omdat dit veel minder tijd in beslag neemt. Gezien de nevel die hierbij verspreid wordt in de lucht, zijn er wel wat zaken waar u rekening mee moet houden. 

Omdat er boven het hoofd wordt gewerkt, is de neerdalende nevel des te gevaarlijker voor de meubels in de kamer. Daarom zorgen onze specialisten dat uw meubels niets kan overkomen. 

Kosten spuitwerk per m²

Spuitwerk is flink voordeliger dan sauswerk of stucwerk dat met de hand wordt aangebracht. Dit heeft alles te maken met de tijdswinst die wordt geboekt met spuitwerk. 

De prijs wordt berekend per vierkante meter. Daarom is spuitwerk vooral voor grotere oppervlakken een slimme keuze. Daarnaast verschilt de prijs enigszins per soort spuitwerk en of er wel of geen kleur wordt gebruikt. 

Voor onze exacte prijzen en andere vragen over spuitwerk kunt u altijd contact met ons opnemen. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij ons om inzicht te krijgen in de kosten en mogelijkheden van spuitwerk voor uw woning. 

Wilt u uw muren of plafond laten opfrissen met spuitwerk van Schulpzand?

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw vragen of bevindingen met een van onze specialisten door te nemen. Natuurlijk kunt u ook direct vrijblijvend een offerte aanvragen bij Schilders- en Onderhoudsbedrijf Schulpzand.