SCHULPZAND DIENSTEN

Timmerwerk

Timmerwerk bepaalt het uiterlijk van bijna elk huis. Het geeft karakter en een klassieke en warme uitstraling aan uw woning. Timmerwerk is een veelomvattend begrip en vaak is het niet duidelijk wat het precies is en wat er allemaal onder timmerwerk valt.

Onder timmerwerk verstaan we alles wat in en aan het huis uit hout is vervaardigd. Dit kan het maken van nieuwe houten onderdelen zijn, maar evengoed de renovatie van oudere houten elementen. Voor timmerwerk is de expertise van gespecialiseerde vakmannen belangrijk voor een goed en duurzaam resultaat.

Bij Schildersbedrijf Schulpzand zijn we zeer ervaren in het aanbrengen en renoveren van timmerwerk. Onze brede expertise stelt ons in staat u te helpen bij alle facetten van timmerwerk. Wat wij doen voor uw timmerwerk en hoe wij hierbij te werk gaan, leest u hier.

Hoe kan Schulpzand u helpen met uw timmerwerk?

St. Anthoniuskerk

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Ertskade, Van Hengelenstraat

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Erasmusgracht

ParticulierMonumentaalWilt u met ons samenwerken?Vraag dan vrijblijvend een offerte aanOfferte aanvragen

Wat is timmerwerk?

Simpel gezegd is timmerwerk alles van hout in en aan een gebouw Timmerwerk kan een huis op veel verschillende manieren verfraaien. Daarom is hout een zeer populair materiaal voor huizen.

Er is veel mogelijk met timmerwerk. Vakkundige timmermannen kunnen houtwerk een ambachtelijke, rustieke of juist moderne uitstraling geven. Bovendien is er veel keuze uit de verschillende soorten hout, elk met hun eigen unieke eigenschappen en uiterlijk.

Voorbeelden timmerwerk

Wij helpen u bij al uw timmerwerk klussen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van timmerwerk, maar er is altijd meer mogelijk:

 • Dak- en geveltimmerwerk
  • Kozijnen
  • Houten gevelbekleding
  • Buitendeuren
  • Houten gevelornamenten
  • Balkons
  • Dakramen
  • Dakkapellen
  • Boeidelen
 • Timmerwerk interieur
  • Binnenwanden
  • Plafonds
  • Deuren
  • Trappen 

Waarom timmerwerk?

Timmerwerk wordt al duizenden jaren ingezet bij de bouw van woningen. Tegenwoordig is het nog altijd een belangrijk onderdeel van nieuwbouwwoningen. De redenen hiervoor liggen voor de hand. Hout is namelijk een fraai materiaal dat op veel verschillende manieren kan worden ingezet. Het is perfect toe te passen in combinatie met stenen en kunststof elementen en ook in een modern gebouw kan hout een prominente rol spelen.

Timmerwerk geeft een pand karakter en stijl. Een huis met houten elementen voelt bovendien warm aan, in tegenstelling tot huizen die volledig uit steen zijn opgetrokken en daardoor vaak kil ogen. 

Houten elementen, zeker kozijnen, hebben een hoge isolerende waarde, veel hoger dan andere materialen als kunststof en aluminium. Daarnaast dempt hout geluid, waardoor er minder geluidsoverlast van buiten is en geluid binnen aangenamer klinkt. Dit maakt een huis voorzien van timmerwerk een warm en ontspannen thuis. 

Hoe kan Schulpzand u helpen met uw timmerwerk?

Timmerwerk op maat door Schulpzand

Wij leveren timmerwerk op maat om aan uw specifieke wensen en behoeftes te voldoen. Ons team van vakmannen is zeer bedreven in het werk en daarom speelt het soort timmerwerk geen rol. 

Wij kunnen timmerwerken renoveren, restaureren, herstellen en vervangen. Dankzij onze specialisatie in schilderwerk kunnen wij uw timmerwerk bovendien van een prachtige en duurzame afwerking voorzien.

Timmerwerk kozijnen

Houten kozijnen zijn een voorbeeld van timmerwerk waar veel aan gewerkt wordt. Het hout is natuurlijk fraai en gemakkelijk in een nieuwe kleur te schilderen, maar het geeft ook problemen. 

De blootstelling aan wind, vocht, kou en warmte vergt veel van de kozijnen. Dit leidt in de loop van de jaren tot verwering van het hout. Het hout begint er dan minder fraai uit te zien en vertoont duidelijke beschadigingen. 

In veel gevallen worden houten kozijnen aangetast door houtrot, waardoor schimmels het hout langzaam vernietigen. Houtrotsanering of deelvervanging van de kozijnen is dan noodzakelijk. 

Wij beschikken over de juiste ervaring en expertise om houten kozijnen te onderhouden, repareren en desnoods te vervangen. 

Timmerwerk gevel

Veel gevels zijn voorzien van een houten bekleding. Ook gevelelementen als boeidelen en balkons zijn vaak (gedeeltelijk) gemaakt van hout. 

Geveltimmerwerk is prachtig en een in het oog springende eigenschap van het exterieur van een huis. Maar daardoor valt het ook des te meer op als het timmerwerk in slechte staat verkeert. Daarom wilt u dit snel en vakkundig verholpen hebben. 

Wij zijn gespecialiseerd in de renovatie, restauratie en het onderhoud van gevels. Daarom is uw gevel bij ons in goede handen. Wij brengen uw geveltimmerwerk terug tot uitstekende staat. Beschadigd of door houtrot aangetast hout vervangen we door hout van hoge kwaliteit. Ook het reinigen van de gevel behoort tot ons dienstenpakket.

Hulp nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Onderhoud en renovatie timmerwerk

Als natuurlijk materiaal blijft hout niet eeuwig goed. Regelmatig onderhoud van timmerwerk is daarom gewenst. Hiermee waarborgt u de waarde, het uiterlijk en de veiligheid van uw woning. 

U kunt vrijblijvend een controle aanvragen bij ons. Ons team van professionals analyseert de staat van uw timmerwerk en bespreekt met u wat er eventueel aan moet gebeuren. 

Als het timmerwerk te ver heen is en onderhoud geen zin meer heeft, gaan we over tot het renoveren ervan. Bij renovatie herstellen we beschadigd timmerwerk en indien nodig vervangen we onderdelen. Na voltooiing van de renovatie is het timmerwerk van uw woning weer in perfecte conditie.

Timmerwerk monumenten

Bij monumentale panden bestaat de constructie vaak voor een groot deel uit timmerwerk. De historische gebouwen hebben vaak te lijden onder het verouderen en verweren van dit hout. Dit kan deze vaak prachtige en trotse panden een droevige aanblik geven.

Wij zijn  zeer bedreven in het restaureren van monumenten. Het timmerwerk is een belangrijk aspect bij vrijwel elke restauratie. We gaan hierbij uiterst zorgvuldig en respectvol te werk om geen afbreuk te doen aan de originele constructie en de historische waarde. Het hout voorzien we na voltooiing van hoogstaand schilderwerk dat lang meegaat en past bij de authentieke uitstraling van het pand. Zo brengen we deze gebouwen terug naar hun oude staat. 

Kosten timmerwerk

De kosten van timmerwerk zijn volledig afhankelijk van de grootte en de aard van de klus. Hoe groter en ingrijpender de behandeling van het timmerwerk, des te hoger de prijs. 

Door vrijblijvend een offerte aan te vragen bij ons bespreekt u samen met onze specialisten wat er nodig is voor uw timmerwerk en wat de beste aanpak is. Wij geven u een helder overzicht van de kosten van het timmerwerk. Bovendien zijn wij eerlijk en transparant over eventuele bijkomende kosten.

Hoe kan Schulpzand u helpen met uw timmerwerk?

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw vragen of bevindingen met een van onze specialisten door te nemen. Natuurlijk kunt u ook direct vrijblijvend een offerte aanvragen bij Schilders- en Onderhoudsbedrijf Schulpzand.